úterý 1. dubna 2014

Nová scenerie LKTB pro FS9 i FSX

Dlouho jsme museli čekat na kvalitní scenerii letiště Brno-Tuřany. Až dnes jsme se konečně dočkali aktuální verze scenerie LKTB pro FS9 i FSX. A není to apríl.


Situace kolem druhého nejvytíženějšího letiště ČR z pohledu simulátorového létání byla dlouhodobě katastrofální. Jediná scenerie, která pro něj existovala, byla z roku 2004 a pouze pro FS9. Hranaté a neotexturované budovy však již v dnešní době působily úsměvně. Kolem roku 2009 se následně objevily screenshoty z nově připravované scenerie. Ta však nikdy nebyla oficiálně uvolněna - dostalo ji pouze pár vyvolených jedinců, kteří ji dále nešířili.


Až od dnešního dne si tedy můžeme vychutnat létání v Tuřanech naplno. Nechybí tu nový terminál, stání GA, elektrovoltaická elektrárna, Herbst Aero, budova aeroklubu a základna Alfy Helicopter. Potěší i takové detaily jako například pečlivě vymodelovaná světelná soustava nebo dopravní značení poblíž parkoviště.


A to nejlepší nakonec. Údajně se pracuje na ještě detailnější verzi kvalitativně podobné sceneriím Aerosoftu. Nechme se překvapit. A díky autorům za jejich prvotřídní práci.

Stáhnout LKTB pro FS9 a FSX z FlightSim.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat