sobota 24. října 2015

Nejočekávanější airlinery pro FSX/P3D - Říjen 2015


Je tomu přibližně rok, co jsem poprvé provedl rekapitulaci připravovaných addonů letadel pro FSX. Z pěti uvedených modelů vyšel za tu dobu jen jeden, a to Aerosoft Airbus A318/A319. Pojďme se tedy znovu po roce podívat, co zásadního nás čeká a nemine.

Aerosoft/Digital-Aviation CRJ 700/900 X
Když se na fóru objevilo odpočítávání do vydání CRJ, už to vypadalo, že virtuální piloti budou moci konečně usednout za knipl Bombardieru začátkem října. Bohužel odpočítávání bylo pozastaveno osm dní před vydáním z důvodu chyb nalezených během testování. Vše je tedy hotovo, už se jen ladí poslední drobnosti a opravují chyby. Jen pro připomenutí, co do komplexnosti by se mělo jednat o addon přibližně na úrovni PMDG 737 NGX. Bombardier CRJ je pro mě zajímavý letoun už z toho důvodu, že jeho kokpit a způsob ovládání se nepodobá žádnému jinému letadlu.


Zdroj: http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/33966-aerosoft-da-crj-preview/

Aerosoft Airbus A330
Jakmile Aerosoft dokončil rodinu letadel A32x, hned se vrhl na dálková letadla Airbusu. Dalším logickým krokem ve vývoji byl tedy Airbus A330. Podle informací, které zatím máme, by se mělo jednat o addon přibližně stejného úrovně detailu, jako právě u Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321. Dle screenshotů je stále model ve velmi rané fázi vývoje, takže na jeho vydání si ještě delší dobu počkáme.


Zdroj: http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/92340-a330-preview/

TFDi Design Boeing 717-200
Vývoj tohoto nepříliš rozšířeného typu letadla stále pokračuje, nicméně nepříliš vysokým tempem. Uvidíme, jak tento model nakonec dopadne, přeci jen se jedná o prvotinu vývojářského studia TFDi Design. Podle screenshotů interiéru i exteriéru ale již teď vypadá velice zajímavě. Tak snad si s Boeingem 717 zalétáme ještě v době, kdy jej stále bude možné spatřit i v reálném provozu.



PMDG 747v2
Ve své době byl model Boeingu 747-400 od PMDG pravděpodobně tím nejlepším addonem pro Flight Simulator vůbec. Od jeho vydání ale uběhlo již více jak deset let a dnes již technologicky silně zaostává. Proto se v PMDG rozhodli, že si Královna nebes zaslouží menší update. Nepůjde však jen o grafické vylepšení. Kromě verze -400 by totiž nově měla být zpracována také verze -8.



QualityWings Ultimate 787 Collection
Boeing 787 od QualityWings je již stálicí v oblasti rozpracovaných addonů. Vývojáři se nejprve zmínili, že by chtěli vydání stihnout ještě tento rok, ale před několika dny oznámili, že to určitě tento rok nebude. V tomto případě by se ale snad čekání mělo vyplatit. Podle poslední zprávy by měl model obsahovat např. zobrazování půdorysu letiště na navigačním displeji (Airport Display) nebo zcela funkční EFB (Electronic Flight Bag).


Žádné komentáře:

Okomentovat