středa 9. července 2014

Nejočekávanější addony letadel pro FSX


AKTUALIZACE 12.7.2014 - Přidán QW 787

Ačkoliv jsem se na těchto stránkách doposud zabýval téměř výhradně freeware addony do Flight Simulatoru, dnes udělám výjimku a vyberu pět placených addonů, které se teprve připravují, a které si pravděpodobně koupím co nejdříve po jejich vydání. Nebudu dělat nějaký žebříček, těžko mohu určit, na který addon se těším víc a na který méně. Předem se omlouvám, že zde nebude uvedeno žádné General Aviation letadlo, protože těch vychází stále obrovské množství a v nich se tolik neorientuji.

Aerosoft Airbus A318/A319
Airbus od Aerosoftu od svého počátku prochází trvalým vývojem. A tak se z velice jednoduchého modelu, který ani neuměl zaletět SID/STAR tratě, postupně stává detailně vypracovaný addon na vysoké úrovni. Ke stávajícímu A320/A321 toto léto přibude A318/A319. Zároveň bychom se měli dočkat mnoha nových funkcí a oprav - z těch nejdůležitějších bych zmínil Terrain Display a povětrnostní radar. Na začátku podzimu by pak měl být na nový standard upraven i A320/A321. Aerosoft byl první, komu se podařilo ve FSX zdárně nasimulovat Fly-by-wire řízení a létání s Airbusem tak konečně začalo připomínat realitu. Proto se na další výtvory od Aerosoftu velmi těším.


Zdroj: http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/82081-airbus-projects-preview/

TFDi Design Boeing 717-200
Kupodivu existuje stále hodně letadel, které nemají žádnou ucházející reprezentaci ve Flight Simulatoru a Boeing 717 je jedním z nich. To by se snad mělo změnit po vydání modelu od TFDi Design. Ačkoli na addonu zbývá ještě spoustu práce a není známé ani přibližné datum vydání, první screenshoty exteriéru i kokpitu vypadají velmi dobře. I když si s tímto následovníkem DC-9 už moc reálných tras nezalétám, přesto si jej asi nakonec také koupím.



Aerosoft/Digital-Aviation CRJ 700/900 X
CRJ od Digital-Aviation ve spolupráci s Aerosoftem už je ve vývoji hodně dlouhou dobu. Poslední měsíc ale začal Aerosoft uveřejňovat velké množství videí a screenshotů tohoto modelu, což je dobré znamení. Co do komplexnosti by se mělo jednat o addon přibližně na úrovni PMDG 737 NGX. Bombardier CRJ je pro mě zajímavý letoun už z toho důvodu, že jeho kokpit a způsob ovládání se nepodobá žádnému jinému letadlu. Podle předběžných specifikací by měl model obsahovat i Head-up display, který stále ještě představuje u dopravních letadel velký nadstandard. I když datum vydání ještě není stanoveno, doufám, že při troše štěstí vyjde CRJ ještě tento rok.


Zdroj: http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/33966-aerosoft-da-crj-preview/page-65

Next Level Simulations Airbus A380
Dalším očekávaným addonem je opět Airbus, tentokrát ale z opačného konce produktového portfolia - superheavy Airbus A380. Firma Next Level Simulations musela v minulém roce čelit podvodníkům, kteří na svých stránkách inzerovali model k prodeji, aniž by měli od vývojářů povolení. To však práce na addonu nezastavilo. Screenshoty kokpitu i exteriéru vypadají perfektně, opět by součástí modelu měl být i terénní a povětrností radar. Na kvalitní addon nějakého většího Airbusu většina lidí stále čeká, tak snad se NLS podaří A380 dovést do zdárného konce v rozumné době.



QualityWings Ultimate 787 Collection
Docela dost hodin mám nalétáno na BAe 146/Avro od QualityWings. Ačkoli se jedná o addon s mírně zjednodušenými systémy, létat s ním je stejně zábava. QualityWings nyní připravují Boeing 787 a Boeing 737CL. Právě 787 bude velmi vítaným přírůstkem do flotily moderních long haul letadel. Jsem přesvědčen, že QW dokáže udělat věrohodnou repliku, která bude vypadat dobře zvenku i zevnitř. Jak už to bývá, žádné datum vydání není známo. Aktuálně už jsou ve vývoji systémy letadla, ale osobně nečekám vydání dříve než příští rok.


Žádné komentáře:

Okomentovat