sobota 1. října 2011

S Piperem kolem Brna (reál!)

Když se mi naskytla příležitost proletět se kolem Brna v letadle Piper Archer III, moc dlouho jsem neváhal. Krásné prvoříjnové počasí přímo vybízelo k VFR letu. 

Po předletové kontrole jsme nastartovali a pojížděli na vyčkávací místo dráhy 10. Po vzletu jsme pokračovali na výstupní bod Sierra, a následně jsme obletěli vodní nádrž Nové Mlýny, a pokračovali nad Mikulov, který jsme také obkroužili. Poté podél Lednicko-Valtického areálu a Kyjova směrem na Vyškov. Při kříženi osy dráhy u Nesovic jsme krásně viděli a podletěli Boeing 737-800 Travel Service usazený v ILS dráhy 28. Po Vyškovu jsme dále pokračovali nad Moravský kras, kolem Kojálu až k Boskovicím, ale to už jsme se pomalu vraceli zpět do Brna. Po minutí bodu November jsme letěli přes centrum Brna, udělali průlet nad dráhou 10, levý okruh nad Slatinou a krásně měkké plné přistání na dráhu 10.

Celkový čas letu byl asi 1h 20min. I kolem 3000 stop nad hladinou moře byla venkovní teplota 23 °C. Let proběhl téměř za bezvětří, Piper krásně držel ve vzduchu, vůbec neházel. Detail trasy si můžete prohlédnout v tracklogu:


A samozřejmě nechybí i pár fotek:

Žádné komentáře:

Okomentovat