neděle 25. září 2011

LKMT - Dny NATO 2011

Ostravské Dny NATO jsou pro spottery každým rokem čím dál tím atraktivnější, a to i přesto, že se nejedná pouze o leteckou akci. Minulý rok sice plánoval do Mošnova zajet, ale nějak z toho nakonec sešlo, ale o to víc jsem si užil letošní ročník.

Ze statické ukázky byly bezpochyby nejzajímavější a nejvzácnější dvě F-15D a C-130 Hercules Izraleského vojenského letectva, a švédský letoun včasné výstrahy Saab S100D Argus. Dále na statice stály norské F-16, Eurofightery, francouzská Mirage 2000N, dva AWACSy nebo třeba britské Hawky. Nechyběli ani Američané s dvěma Herculesy, tankovacím KC-135 a samozřejmě bombardérem B-52.

Na dynamické ukázky jsem se samozřejmě těšil nejvíc. Ty zahájil hned ráno krátký displej rakouského Eurofighteru. K nejlepším určitě patřili Turkish Stars na letounech F-5 Tiger. Neurazily však ani Baltic Bees na L-39, a pěkně lítala i česká L-159 a Gripen, Mi-24 a Mi-17, slovenský MiG-29, britské Tucano a King Air, rakouský Black Hawk a to vše zakončené výborným F-16 z holandského Demo Teamu.

Bylo toho samozřejmě ještě více, ale myslím, že ani nemá smysl vše vypisovat. Myslím, že Dny NATO jsou nejlepší leteckou akcí v ČR, a už se těším, co zajímavého přinesou příští rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat