neděle 30. října 2016

LKAA FIR 36 HRS Online 2016

Tradiční akce pořádaná českou divizí IVAO letos nenabídla 30, ale rovnou 36 hodin nepřetžitého online pokrytí. Právě "třicetišestihodinovka" byla jedním z prvních velkých eventů, kterých jsem se na IVAO zúčastnil v mých začátcích v roce 2010. Nejen z nostalgických důvodů jsem se tedy na 28. a 29. říjen, na kdy byla akce naplánována, velice těšil.


I tento rok byl k dispozici bookovací systém s reálnými lety. Převážná většina byla samozřejmě směřována do Prahy, ale našlo se i pár letů do Brna a do Ostravy. Novinkou tento rok byla možnost zažádat si o VFR slot, který se po schválení objevil v seznamu letů. Na rozdíl od minulého roku jsem se tentokrát zaměřil na kratší lety, abych co nejvíce využil nabízených služeb řízení českého vzdušného prostoru.


Z hlediska obsazení stanovišť ATC se toho moc nezměnilo - opět byla plně pokrytá Praha-Ruzyně, letiště v Brně a Ostravě byla po většinu času sloučena pod jediného řídícího. Stanoviště Directora (Ruzyně Radar) bylo dostupné téměř neustále i v dobách slabšího provozu.


Opět bylo dokázáno, že česká divize na IVAO patří mezi špičku. Není opravdu jednoduché zorganizovat takovou dlouhotrvající akci - proto také většina zahraničních Real Flight Eventů trvá jen 6-8 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat