pondělí 18. července 2011

Boeing 737-900 - zkušební let z letiště Boeing Field (KBFI-KBFI)


Letadla Boeing se vyrábí poblíž města Seattle. Větší letadla (747, 767, 777, 787) se vyrábí na letišti Paine Field (KPAE), menší (737) na letišti Boeing Field (KBFI). Letadla se po výrobě zalétávají, ještě před tím, než jsou přelétnuta k jejich majiteli. Právě tento typ letu jsem se snažil reprodukovat ve Flight Simulatoru, konkrétně se jednalo o Boeing 737-900 budoucí společnosti Lion Air, s ještě původními barvami Boeingu, ale s již potisknutým ocasem společnosti. Jednalo se o let KBFI-KBFI, a trasu jsem převzal z FlightAware.net - tudíž je to jedna z reálných testovacích tras:

SEA J523 TOU HQM AST ONP OTH ONP AST HQM TOU JAWBN

Okolí města Seattle na severozápadě USA patří k téměř legendární oblasti, co se týče vývoje Flight Simulatoru. Již od prvních verzí šlo o poměrně detailně zpracovanou scenerii. Samotné město je zajímavé zejména svou dominantou - futuristickou věží Space Needle. V blízkosti pak nalezneme zátoku Puget Sound se spoustou ostrovů, a vysoké hory, včetně vyhlaslé sopky Mt Rainier. Nedaleko centra města se nachází tři hlavní letiště, a to Tacoma Intl (KSEA), a již zmiňovaný Boeing Field a Paine Field.

Samotné letiště Boeing Field má díky své blízkosti k vytíženému letišti Tacoma zajímavé postupy. Počáteční stoupání je pouze do 2000 stop, a většinou vede přímo směrem k Tacomě. Přiblížení na dráhu 13R (nebo 13L) je doslova spektakulární, jelikož po levé straně se nachází jen pár stovek metrů centrum města Seattle, a daleko ve předu přímo v ose dráhy se tyčí majestnátný Mt Rainier.

Samotný testovací let byl úspěšný. Letadlo nevykazovalo žádné nepravidelnosti nebo chyby, a po přistání bylo připraveno k poslední technické inspekci a přeletu do Indonésie pro společnost Lion Air.

Detail samotné trasy se nachází na IvTracker.net.

Žádné komentáře:

Okomentovat