neděle 12. června 2011

Extra 300L - freeware akrobat pro FS2004

Hodně lidí má asi zkušenosti s letounem Extra 300S, který se objevoval pravidelně jako defaultní letadlo ve všech verzích Flight Simulatoru od verze Flight Simulator for Windows 95. Extra 300L je však narozdíl od modelu 300S letadlo dvoumístné, s vylepšenými křidélky, pomocí kterých lze dosáhnout rychlosti otáčení až 400° za sekundu. Právě model 300L byl nejvíce vyráběný ze všech druhů letadel Extra 300.



Tolik tedy k úvodu, a nyní se vrhněmě přímo na model pro FS2004. Externí model letadla je jednoduchý, postrádá některé detaily. V základním balíčku je pouze jeden repaint, a to pro Red Bull Air Race. Nalezneme zde však jak 2D, tak virtuální kokpit. Celkově je hodnotím jako průměrné, neurazí, ale ani nenadchnou. Svůj účel však plní dokonale - všechny přístroje jsou dokonale čitelné, nalezneme zde třeba i ukazatel aktuálního i maximálního a minimálního přetížení G. Za pěkný detail považuji nákres akrobatické sestavy uprostřed panelu. Není ani příliš náročné si nakreslit svůj vlastní, stačí pouze editovat bitmapu v podadresáři "panel". V kneeboardu k letadlu pak nalezneme checklisty, důležité rychlosti, i minimální a maximální rychlosti vstupů do jednotlivých akrobatických manévrů.


Letový model se mi zdá rozhodně lepší, než defaulní model Extry 300S. Přesně takto očekávám, že se chová lehké a výkonné letadlo. Navíc je dostatečně citlivé i pro náročné akrobatické prvky. Pokud to ale s výchylkami příliš přeženeme, letadlo se znestabilní a většinou následuje stall. Zatím mi příliš nejde přistání, ale to dávám za vinu spíše tomu, že nejsem příliš zvyklý přistávat s taildraggery.

Tento addon rozhodně doporučuji, pokud vás baví akrobatické létání. A pokud jste ještě nikdy žádný akrobatický prvek nezkoušeli, pak na tomto modelu se klidně můžete začít učit.

Stáhnout model pro FS2004 z AVSIMrus

Žádné komentáře:

Okomentovat