neděle 2. prosince 2012

C-5 Galaxy - perfektní freeware pro FS2004 i FSX

Nedávno uvolnilo známé vývojové studio vojenských letadel - Alphasim - jako freeware svůj model jednoho z největších vojenských transportních letadel - Lockheed C-5 Galaxy. Jedná se o velmi vydařený a detailní model, jak po vzhledové, tak po funkční stránce.



Externí model je velmi pěkný a detailní, včetně všech důležitých animací - klapky, spojlery, točící se motory, odklápějící se přední dveře, atd. K dispozici tu jsou tři různé varianty nátěrů USAF - klasický šedý, maskovaný zelený a experimentální bílý.


Tento model obsahuje jak 2D panel, včetně zjednodušeného panelu rádií, overheadu, atd., tak virtuální kokpit, s velice detailními texturami. Galaxy má docela nezvyklé základní přístroje, tzv. speedtapes, velice podobné má např. i raketoplán. Autopilot zvládá všechny základní úkoly, ale dá se ovládat jen přes 2D panel. Systémy letadla jsou velice zjednodušené, trošku tak zamrzí, že ačkoli je ve virtuálním kokpitu krásně vymodelovaný overhead, všechny přepínače nejsou funkční. Nicméně motory lze nastartovat přes zjednodušený panel, není třeba použít Ctrl + E.


Letadlo se chová jak na zemi, tak ve vzduchu velmi uvěřitelně, prostě jako těžký a velký náklaďák. Jinak jelikož balíček tohoto modelu neobsahuje vlastní zvuky, pouze je bere z defaultního Boeingu, doporučuji ještě stáhnout jiný balíček pro FSX, který obsahuje i vlastní zvuky (sice asi nebudou reálné, ale aspoň se budou více blížit skutečnosti). Pokud budeme chtít létat s C-5 na IVAO, budeme to buď muset zkusit tradiční radionavigací, nebo si můžeme zabudovat nějaké externí FMC, např. isg avionics.

Stáhnout kompletní model pro FS9 i FSX

Žádné komentáře:

Okomentovat